Szőrös beton és trikiputty - amit tudni akartál a betonról, de soha nem merted megkérdezni

A múlt héten Almádiban reggeltől estig betonoztunk. Minden nap.

Képes beszámoló következik Csurgai Ferenc betonkurzusáról, melyből kiderül, hogy miből készül és mire jó a szőrös beton a Nyünyükék gyártásán kívül, bemutatjuk a kóla alternatív felhasználásait, és előkerül a kultikus orrszívó-porszívó is, bár egyelőre - amíg az erről készült videót meg nem vágjuk - csak az említés szintjén.
Néhány hét múlva, ha megszilárdult a beton, formabontó szeánszot tartunk, szó szerint: akkor bontjuk majd ki az elkészült tárgyakat. Fotók lesznek még.


Konzultáció: amit tudni akartál a betonról, de soha nem merted megkérdezni.

Készül a szőrös beton

Kísérleti forma szőrös betonhoz.

Na, ez most magyarázatra szorul, mert a fotó nem adja vissza a matéria különlegességét, és egyéb mögöttes tartalmakat sem. Ott van például a trikiputty! Ehhez a páratlanul sokoldalú anyag
Lily Fischer példátlanul bőkezű adományának része – ha lesz egyszer szponzori falunk Almádiban, okvetlenül feltüntetjük a nevét – aki papír-írószerboltokat meígszégyenítő készleteit művésztelepünkre hagyományozta, s ezzel a kreativitásunk határait de facto a végtelenségig tágította. Az AlmadiART nevében köszönjük Lily!


És a végeredmény: néhány milliméteres vékonyságúra önthető, rugalmas és szilárd beton.
A kép termékmegjelenítést tartalmaz!

A kóla a folyamat lassításához kell. Mármint a beton kötésének lassításához. A munkafolyamatot kifejezetten gyorsítja, ha a kávé már nem elég.


Egy festői negatív /Éles-Varga Erika/

És még egy...


És jöjjön amit eddig nem mutattunk meg: a Beton nevű szórakoztatóipari egység, a buszpályaudvar restije (van olyan?), velünk szemben. Ez isteni jel!

A Beton


További fotók az AlmadiART facebook oldalán.